Запитували. Відповідаємо.

20 лютого 2023

На підприємстві працівнику тривалий час не підвищувався посадовий оклад та впродовж 2022 року нараховувалася індексація заробітної плати у значному розмірі у зв’язку із зростанням цін на споживчі товари і послуги. Як бути з індексацією заробітної плати у 2023 році?

Проведення індексації регулюється Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» та Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1078.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» дію Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» зупинено на 2023 рік.

Отже, починаючи з 01.01.2023 до кінця 2023 року у роботодавця відсутній обов’язок нараховувати індексацію заробітної плати працівникам, незалежно від того, коли у працівника виникне чи виникло право на індексацію.

Відповідно до статті 91 Кодексу законів про працю України підприємства, установи, організації в межах своїх повноважень і за рахунок власних коштів можуть встановлювати додаткові порівняно з законодавством трудові і соціально-побутові пільги для працівників.

Отже, роботодавець може на власний розсуд прийняти рішення продовжувати нараховувати індексацію заробітної плати працівнику, наприклад, передбачивши в колективному договорі, що нарахування та виплату індексації заробітної плати буде продовжено.

Для цього необхідно розробити внутрішній документ, у якому визначити правила проведення такої індексації, та прописати умови її нарахування, зокрема, як буде визначатись сума такої індексації, щоб була підстава включити її до фонду оплати праці, адже законодавчі норми щодо її проведення з 01.01.2023 не діють.

Юлія МИХАЙЛІЧЕНКО  – Головний державний інспектор відділу з питань праці південного регіону управління інспекційної діяльності Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці