Управлінням Держпраці у Сумській області проводяться профілактичні заходи у сільському господарстві з питань протидії торгівлі людьми та щодо оформлення трудових відносин

26 вересня 2022

На виконання доручення Держпраці, фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління у співпраці з територіальними органами Національної поліції України, роз’яснили роботодавцям про важливість оформлення трудових відносин. Суб’єкти господарювання провадять свою діяльність в одній із ризикових сфер – сільське господарство.

У ході зустрічі посадовці приділили особливу увагу питанню примусової праці, саме як її розпізнати та уникнути, а також у разі виявлення випадків торгівлі людьми з метою трудової експлуатації, повідомляти ГУ Національної поліції у Сумській області за номером телефону: +38 050 457 09 30.

Офіційно оформлена робота є гарантією соціального захисту найманих працівників, а для роботодавців – запорукою процвітання бізнесу!

Крім того, працівники та роботодавці отримують пам’ятки як не потрапити до пастки роботодавців-шахраїв – https://pratsia.in.ua/forced_labour.php та дізнаються про актуальну інформацію щодо змін у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці – https://cutt.ly/YZYhtKN та  інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua.