Умови праці працівників АЗС обговорювали під час круглого столу

11 травня 2022

Про безпечні умови праці фахівці Управління говорили під час зустрічі з представниками АЗС Сумщини. Інспектори праці провели роз’яснювальну роботу з 5 суб’єктами господарювання, які мають більше 20 автозаправних станцій по Сумській області.

Такі об’єкти підвищеної небезпеки потребують особливо ретельної організації охорони праці. Працівники цих підприємств постійно перебувають у зоні ризику під час контакту з горючими речовинами, з обладнанням під тиском та ін.

Роботодавцям необхідно забезпечувати організацію охорони праці та проводити постійний контроль щодо виконання персоналом вимог законодавства з питань охорони праці. Не варто забувати про проведення інструктажів з техніки безпеки та навчання з охорони праці. Необхідно приводити до відповідності дозвільні документи.

Працівникам наголошено на особистій відповідальності за безпеку на робочому місці. «Дотримання правил безпеки це запорука здорового життя», – говорить перший заступник начальника управління Євген БОНДАР.

Не оминули питання зміни у трудовому законодавстві на період воєнного стану та порядку оформлення трудових відносин. Особливої уваги приділили наступному:

  • порядку прийняття та звільнення працівників;
  • надання відпусток в умовах воєнного часу;
  • зміни істотних умов праці;
  • трудові права мобілізованих працівників.