У місті Шостка виявлено 2 підприємства, які порушують трудові права іноземців

23 грудня 2021

На виконання доручення Прем’єр-міністра України фахівці Управління Держпраці у Сумській області продовжують проводити перевірки щодо дотримання законодавства про працю і зайнятість відносно іноземців та осіб без громадянства, які отримали дозвіл на працевлаштування в Україні.

У ході проведення заходів контролю встановлено, що одним з типових порушень з боку роботодавців є недотримання вимог частини 3 статті 421 ЗУ «Про зайнятість населення».

До відома: норма законодавства передбачає, що роботодавець може отримати дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, за умови виплати заробітної плати у розмірі не менш як десять мінімальних заробітних плат.

Під час проведення перевірок двох підприємств, які розташовані у місті Шостка Сумської області встановлений факт виплати заробітної плати, що становить менше визначеної законом обов’язкової суми нарахувань для іноземного найманого працівника, тобто працівники, які отримали дозвіл на працевлаштування в Україні, за свою роботу отримували заробітну плату менше 10 мінімальних заробітних плат.

За результатами перевірок складено акти та  внесено приписи про усунення порушень законодавства про працю.

Управління Держпраці у Сумській області звертає увагу роботодавців на обов’язок дотримуватись норм чинного законодавства про оплату праці.

 

Читайте також:

Про особливості та гарантії праці іноземців. Що необхідно пам’ятати роботодавцю?