У День охорони праці вшанували пам’ять загиблих на виробництві

28 квітня 2022

Щороку, 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці в Україні відзначають День охорони праці.

Сьогодні більш ніж у ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

В Україні у цьому році до загальних факторів, що впливають на безпеку праці, додалися ще і смертельно небезпечні ризики, пов’язані з війною. У середньому щодня під час виконання трудових обов’язків гине три працівники. Половина з них – внаслідок бойових дій.


У рамках відзначення Дня охорони праці, у Михайлівському кафедральному соборі ПЦУ відбулася поминальна панахида за загиблими на виробництві, яку відслужив секретар Митрополії Православної Церкви України у зв‘язках з громадськістю отець Віталій Даньчак.

Також вже традиційно вшанували пам’ять загиблих на виробництві покладанням квітів до Меморіального каменю на Алеї пам’яті загиблих на виробництві у парку «Відрадний». Поруч посадили калину як символ мужності та незламності духу українців, які віддали своє життя за Батьківщину.

Заходи відбулися за участі в.о. Голови Держпраці Ігоря Дегнери, заступника Голови Держпраці Віталія Сажієнка, Голови Громадської ради при Держпраці Валентина Маціяшка, заступника Голови ФПУ Василя Андрєєва, начальника ГУ Держпраці у Київській області Романа Семчука та колективу Держпраці.