Т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко з робочим візитом перебуває на Полтавщині

09 вересня 2021

В рамках робочого візиту на Полтавщину т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко зустрівся із колективом Управління Держпраці у Полтавській області.

Під час розширеної наради з керівниками структурних підрозділів установи Віталій Сажієнко окреслив пріоритетні напрями роботи та завдання, поставленні перед територіальними Управліннями та Службою в цілому. Окремо зупинився на нововведеннях в законодавстві та на їх практичному втіленні в роботі Держпраці.

В ході зустрічі було розглянуто актуальні питання стосовно виконання Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік. Особливу увагу очільник Служби приділив фактам виявлення випадків використання незадекларованої праці та відзначив позитивний результат роботи інспекторів Управління. Протягом 2 місяців інспекційної кампанії на території Полтавської області було виявлено використання незадекларованої праці 487 найманих працівників.

Віталій Сажієнко зосередив увагу колег на проведенні перевірок з охорони праці, інспекційній діяльності з питань додержання трудового законодавства, підкреслив важливість роз’яснювальної роботи з питань легалізації праці. Акцентував на своєчасності та об’єктивності розслідувань випадків травматизму на виробництві. Особливу увагу очільник Служби приділив питанню соціального захисту медичних працівників у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, стану розслідувань випадків гострих респіраторних захворювань серед працівників закладів охорони здоров’я області.

У рамках візиту увагу було зосереджено і на актуальних питаннях роботи відділів інспекційної діяльності, організаційно-аналітичного забезпечення, експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці. Зокрема, обговорено проблемні питання щодо проведення заходів державного ринкового нагляду, акцентовано на співпраці з іншими органами ринкового нагляду та митними органами. Розглянуто законодавчі зміни щодо реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та дозвільної системи.

Також під час заходу було підкреслено важливість співпраці з соціальними партнерами та органами місцевої влади щодо комплексного підходу у забезпеченні дотримання суб’єктами господарювання норм чинного законодавства.

Крім того, на нараді було розглянуто питання корупційних ризиків. Керівник Держпраці акцентував колегам на недопущенні проявів корупції в органах державної влади.

На завершення зустрічі посадовці, у форматі діалогу, мали можливість обговорити питання, які виникають у фахівців Управління Держпраці під час виконання службових обов’язків.