Проєкт ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» проаналізовано перші підсумки роботи

22 жовтня 2021

Формування сучасної збалансованої системи трудових відносин, подолання тіньової зайнятості,  впровадження європейських норм із безпеки та здоров’я на роботі – це надзвичайно важливі кроки на шляху економічної трансформації України  та покращення рівня життя населення.

На засіданні Наглядової ради  проекту ЄС-МОП “На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні” обговорено проміжне оцінювання реалізації Проєкту за 18 місяців, а також результати роботи за липень – вересень, проаналізовано рекомендації та ключові висновки.

У заході взяли участь представники ЄС, Національний координатор МОП в Україні, представники центральних органів виконавчої влади, комітетів Верховної Ради України, Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини, Держпраці, суб’єктів соціального діалогу.

Зокрема були надані наступні рекомендації:

  • забезпечити Держпраці допомогу для підвищення ефективності внутрішнього контролю та покращення іміджу установи;
  • створити пул національних тренерів з безпеки та здоров’я на роботі для Держпраці, роботодавців та працівників;
  • підвищити обізнаність про рекомендації Проекту на всіх політичних рівнях, серед неурядових організацій та серед соціальних партнерів.

Управління Держпраці у Сумській області приймає активну участь у реалізації Проєкту та створенні на Сумщині безпечних та здорових умов праці.

Довідково:

Проект ЄС-МОП “На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» фінансується Європейським Союзом (ЄС) і реалізується Міжнародною організацією праці (МОП). Тривалість Проекту – 3 роки (січень 2020 року – грудень 2022 року).  Його ключова мета – дотримання Україною основних міжнародних і європейських норм із безпеки і здоров’я на роботі (БЗР) та трудових відносин.