На Сумщині персонал закладу охорони здоров’я поінформований щодо дотримання вимог безпеки праці під час експлуатації кисневого обладнання

25 травня 2023

З метою попередження виробничого травматизму під час експлуатації кисневого обладнання серед працівників КП «КРОЛЕВЕЦЬКА ЛІКАРНЯ» КРОЛЕВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, Миколою ГОРЛО – інспектором Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці проведено технічну консультацію у закладі охорони здоров’я.

Під час заходу роботодавцю наголошено на проведенні інструктажів і навчання з питань охорони праці, поінформовано про додержання законодавства про гігієну праці в частині обов’язкового проведення  медичних оглядів та атестації робочих місць за умовами праці.

Закцентовано увагу на безпеці праці під час експлуатації посудин, що працюють під тиском, попереджено про відповідальність за випадки прихованого травматизму.

Крім того, персоналу медичного закладу надано інформаційний матеріал стосовно рекомендацій щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів із киснем, який стане у нагоді щодо профілактики виробничого травматизму під час виконання трудових обов’язків працівниками.

Більше інформації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем та гігієни праці рекомендовано знаходити на порталі Держпраці в рубриці «Рекомендації: Як працювати безпечно»: https://pratsia.in.ua/safe_work.php.