Як пенсіонеру допомогли оформити документи з атестації робочих місць та отримати пільгову пенсію

17 листопада 2021

Пенсіонер Яків Михайлович (ім’я змінено) понад сорок років пропрацював на одному з найбільших в столиці промислових гігантів, у цеху зі шкідливими умовами праці. Пройшов шлях від рядового робітника до майстра цеху. На роботі користувався авторитетом і повагою.

За час роботи кілька разів змінювалася назва заводу, ще частіше його керівництво. Чоловік продовжив трудитися на рідному підприємстві, навіть досягши пенсійного віку. Коли все ж вирішив піти на заслужений відпочинок, виникли проблеми з оформленням документів, щоправда, не усіх, а саме: отримання висновку державної експертизи умов праці щодо якісного проведення атестації робочих місць. Адже він почав працювати у цеху зі шкідливими умовами праці ще за радянських часів, згодом воно стало державним, потім – приватним.

Паперова тяганина тривала кілька місяців, проте знайомий порадив Якову Михайловичу звернутися за допомогою до ГУ Держпраці у Київській області.

Посадові особи відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці звернулися до керівництва заводу з вимогою надати інформацію щодо підтвердження відпрацьованих пенсіонером років у шкідливих умовах праці. Копії потрібних документів були вчасно підготовані і надіслані до ГУ Держпраці.

Завдяки втручанню фахівців відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці ГУ Держпраці у Київській області Яків Михайлович отримав потрібні документи та зміг оформити пільгову пенсію.