Гідна праця-запорука щасливого майбутнього сумчан

12 жовтня 2021

З нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області Вікторія ЧОРТЕНКО прийняла участь у засіданні у форматі «круглого столу» на тему: «Гідна праця – запорука щасливого майбутнього сумчан. Підсумки та перспективи», яке відбулось під головуванням Вікторії МЕДВІДЬ, заступника голови Сумської обласної державної адміністрації.

Під час засідання учасники обговорили проблеми працевлаштування, умов праці та оплати праці, соціального захисту працюючого населення, розглянуто досягнення та вжиті заходи для забезпечення гідної праці.

У своєму виступі Вікторія ЧОРТЕНКО закликала соціальних партнерів діяти спільно з метою зниження рівня незадекларованої праці на території Сумської області та відновлення трудових прав працівників. Наголосила, що вагому роль у цьому відіграє превентивна робота з підприємствами та працівниками Сумщини.

 

За результатами засідання запропоновано підписати Резолюцію, яка буде містити заклик як до органів місцевої влади, так і до роботодавців, профспілок та трудових колективів з подальшою публікацією в засобах масової інформації.