Фахівець Управління Держпраці у Сумській області прийняв участь в круглому столі щодо запобіганню корупції

28 травня 2021

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці у Сумській області Микола МАКСИМЕНКО прийняв участь у конференції що проходила у місті Святогірськ Донецької області.. Мета заходу – пошук найбільш ефективних методів роботи з питань протидії корупції.
Програма ООН із відновлення та розбудови миру у межах компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» та за фінансування Європейського Союзу, здійснює діяльність, спрямовану на зміцнення потенціалу громад, зокрема й у сфері протидії корупції.
З цією метою експертом програми розвитку ООН проводиться дослідження кращих практик запобігання корупції в Донецькій та Луганській областях.
Аби відібрати уповноважених з питань протидії корупції, які застосовують кращі практики у своїй професійній діяльності, було проведено дослідження практик запобігання корупції.
Дослідження здійснювалось у декілька етапів. За результатами першого етапу (анкетування), було відібрано уповноважених осіб організацій/установ/муніципалітетів, де існують кращі практики запобігання корупції. Для відібраних учасників організовано круглі столи у форматі фокус-груп з метою ефективного виявлення та опису кращих практик. Усього участь в анкетуванні взяло майже 50 осіб з 78 практиками, з яких обрали 24 найкращі практики.
Під час заходу розглянули актуальність відбору, опису та оприлюднення ефективних практик роботи уповноважених для запобігання корупції в Україні, презентували результати анкетування, спрямованого на виявлення ефективних практик запобігання корупції, формати опису ефективної практики, а також уповноважені презентували свої ефективні практики.
Окрім цього, було складено план підготовки збірника ефективних практик за участі уповноважених та проведено практичне заняття в групах з доповнення описів цих практик.